GB Click here for english

Så fungerar sprayen

Sprayen har en räckvidd på ca 3 meter och fungerar som en förlängd arm för att stoppa eller avskräcka hundar som är på väg att attackera. Ju närmare hunden är desto starkare blir effekten. Både doften och ljudet skrämmer hunden och om den inte genast avlägsnar sig drabbas den av en irritation i slemhinnorna, såsom ögon och nos. Vanligaste reaktionen är nysningar.

Ett av de största och absolut vanligaste problem man stöter på som hundägare i vårt samhälle är att hundarna tvingas att mötas i onaturliga situationer. Detta leder ofta till aggressiva utfall och tyvärr även i vissa situationer till slagsmål. I många fall har jag bevittnat desperata hundägare som slår, sparkar och skriker för att avbryta ett hundslagsmål.

– Ninnie Ohlsson, Lydnadsinstruktör

Sprayen har också en isande effekt då den kommer in till huden. Detta för att det ska kännas som kallt vatten, vilket är det som ofta rekommenderas att användas vid hundslagsmål. Produkten har desinficerande egenskaper så att man kan spraya även om hundarna hunnit ta skada.

Utförda tester av sprayen

Följande har testats:
• 5 skarpa lägen, dvs då två hundar faktiskt har slagits.
• 10 scenarion då vi har velat bryta och separera 2 – 5 hundar där en ”obehaglig stämning” har skapats.
• Ett fall mot en springande hund.

I samtliga fall har det skapats en reaktion som har brutit upp situationerna.

Design

Flaskan rymmer 50ml (burkens totala volym 54ml) och passar i de flesta fickor och väskor. Det smarta flip-top locket är utformat för att det inte ska gå att rikta fel samt fungerar även som ett sikte i uppfällt läge. Locket skyddar även så att sprayen inte kan utlösas i fickan. Inget krångligt lock att få av när det är bråttom. Munstycket är utformat för att ge en optimal spridning av strålen på optimalt avstånd. Sprayen har även en ögla för att fästa en handled / halsbandsrem eller liknande (köps separat).

Bruksanvisning

Spraya i riktning mot hundens nos på max 3m. avstånd. Tvättas bort med schampo och kallt vatten. Rengör vid behov hundens ögon och nos. Vid kvarvarande irritation kontakta veterinär. Får ej användas som dressyr-redskap.

Ej miljöfarlig. Lämna tom burk till återvinning.

Produkten innehåller:
Vatten, Etanol, Butan/Propan, Mentol. Kan ge upphov till allergisk reaktion.
Flaskans totala innehåll 40ml.

 

Comments are closed.