GB Click here for english

Om grundaren

Ninnie Ohlsson har omgett sig med hundar under hela sin uppväxt och har sedan 2002 arbetat med hundar i olika former på professionell nivå. Ninnie är utbildad lydnadsinstruktör och driver idag Hundomsorg Solna AB med kollegan Emelie Joons.

Verksamheten som består av två filialer, med dagis för 50 respektive 30 hundar, har även veterinärklinik, trim, kurser, utbildningar samt två fysiska butiker. Det har idag vuxit sig till ett av Sveriges största hundcentrum. I sitt arbete lägger Ninnie stor vikt av att studera de hundar som inackorderas dagligen och arbetar ständigt med att tillgodose deras olika behov i större omfattning.
ninnie hundar

Idén till Dog Defense

Ett av de största och absolut vanligaste problem man stöter på som hundägare i vårt samhälle är att hundarna tvingas att mötas i onaturliga situationer. Detta leder ofta till aggressiva utfall och tyvärr även i vissa situationer till slagsmål. I många fall har jag bevittnat desperata hundägare som slår, sparkar och skriker för att avbryta ett hundslagsmål.

hundarAlla dessa handlingar är endast förstärkande och ännu mer upphetsande för en hund som slåss och ett sådant agerande kommer definitivt inte att hjälpa hunden att sluta.

En hund som har blivit påhoppad får ofta psykiska skador som gör att den i sin tur reagerar med aggressivitet och rädsla när den möter andra kanske vänligt inställda hundar. Nästan alla hundägare uppfattar detta som väldigt obehagligt och många vet inte hur de ska bete sig för att underlätta för sin hund. Många känner sig maktlösa när de tar en promenad med sin egen hund kopplad och en lös inte fredligt sinnad hund kommer springandes.

När vi som ägare inte kan försvara och skydda våra hundar då de blir anfallna skadas det förtroende som hunden har i relationen till oss och det är en lång process att återskapa ett sådant band. Vad som då händer är att hunden helt enkelt tar ansvaret i egna händer.

Målgruppen för Dog Defense är:Ninnie

• Alla hundägare som vill kunna försvara sin hund.
• Alla som är rädda för hundar och inte vill att lösa hundar ska komma fram.
• Alla som har en hund som skulle kunna hamna i slagsmål.
• Alla event där många hundar samlas på samma ställe: Kennlar, hunddagis, hundutställningar, tävlingar etc.
• Andra djurägare som vill kunna skydda sina djur mot attackerande hundar t.ex katt och kaninägare.

Listan kan göras lång…

Mina egna mål med produkten

Självklart är jag trött på att jag och mina anställda blir bitna varje gång man måste stoppa in händer och armar för att separera hundar som har råkat i slagsmål. Samtidigt vill jag ge hundägare ett enkelt knep att kunna ta makten över osäkra situationer och skapa mer trygghet för sina hundar.

NinnieDet är viktigt för mig att Dog Defense endast skall kunna köpas hos seriösa djuraffärer. Jag hyser en stor tillit till att de flesta tillbehörs-försäljare känner ett ansvar för både kunder och djur.

Produkten är inte framtagen för att användas mot hundar som har blivit tränade till att kampa och slåss. Denna spray är inte heller skapad för att vara skadlig för hunden i fysiska bemärkelser. Jag vill inte att den ska kunna användas till att lamslå vakthundar osv.

Men med den växande skaran av oseriösa hundägare så behöver vi verkligen göra denna produkt tillgänglig på marknaden.

 

 

Comments are closed.