Nitro – en hund av rasen Papillon – fick Tanja Söderholm i present när hon var 15 år. Det var hennes första hund och de har varit oskiljaktiga tills för något år sedan då hon flyttade till Lund för studier.
Nitro följde med, men när studierna tog den mesta tiden blev det hennes pappa som tog hand om hunden och de kom väldigt nära varandra.

– Min pappa vill ha Nitro kvar och det blev istället så att jag hälsade på regelbundet, säger Tanja.

Nitro skulle bli 11 år och hade en del krämpor som äldre hundar har.

– Min veterinär sa att hunden hade fyra till fem år kvar att leva. Det värsta är att hans liv tog slut på det här sättet. Det finns inga pengar i världen som kan kompensera det. Förlusten har även tagit hårt på min pappa, säger Tanja Söderholm.

Händelsen utspelades i ett villaområde i en ort utanför Klippan. Anhöriga till ägaren av den attackerande amstaffen hävdar att den i ett obevakat ögonblick petade upp dörren till huset och smet ut.
Samtidigt utanför på trottoaren passerade Tanjas pappa med Nitro och sin japanska spets Zeke i koppel.

– Min pappa blev väldigt överraskad och kämpade med att hålla undan hunden så gott han kunde, säger hon.
Kraften i bettet var så stort att ett ben på Nitro bröts. Under vården tillstötte komplikationer och bedömningen gjordes att hundens liv inte skulle gå att rädda. Han fick somna in.

– Ägaren skjutsade min pappa till djursjukhuset. Han tar på sig ansvaret och det är ju bra, men det finns inget kan ersätta min lilla hund. Vi saknar honom så mycket, säger hon.

Även spetsen ska ha fått ett bett som ledde till veterinärvård dagen efter. Men om det råder skilda meningar mellan parterna.

Källa: HD

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *