Kamphundar får skäll av boende

Antalet så kallade kamphundar i Sverige ökar kraftigt. Och det får många människor att känna sig otrygga, menar flera bostadsbolag som nu skärper kraven på hyresgästerna. Civilminister Stefan Attefall kan tänka sig att helt förbjuda vissa hundraser i Sverige.

Artikel i DN

 

4 Responses to Antalet anmälda hundattacker ökar med 10 procent per år

 1. PTDNTB skriver:

  Man blir väldigt trött att gång på gång se de enorma kunskapsluckor folk i beslutsfattande positioner besitter.

  Om de nu är så rädda för att deras hyresgäster ska bli hundbitna så kanske dags att kolla statistiken först.

  De hundraser som biter överlägset flest människor enl. forskare på University of Pennsylvania är följande:

  1. Tax
  2. Chihuahua
  3. Jack Russell Terrier
  4. Beagle

  Jag påstår dock inte att det finns opålitliga hundraser utan enbart opålitliga och osäkra människor som inte ska med djur att göra alls.

  • David skriver:

   Vilka biter flest där ”offret” även behöver uppsöka sjukhus?
   Det är lite skillnad att bli biten av en chihuahua eller en Argentino.
   Iofs var ju schäfer poppis som knivsubstitut innan filmen med en amstaff som attackerar en säkerhetsvakt spreds över världen.
   Själv har jag bara blivit biten av collies. Vallhundar som inte får motion är asjobbiga.
   Iofs även blivit biten halvt om halvt några gånger då jag sära på bråkande hundar. Men de har inte gjort det medvetet.

 2. JT skriver:

  Jag har en pitbull. Jag har inte skaffat henne for att ha en stor och stark hund, jag hade redan en tax och ville ha en kompis till honom, han har alltid gillat bast att leka med den har typen av hundar och min granne har en AmStaff som han gar valdigt bra ihop med. Sa det var taxen som valde i mitt fall. Pitbull ar inte en ras som vem som helst bor skaffa sig for det ar hundar som ar (som alla hundar) otroligt styrda av rang och ar de osakra pa vem som bestammer, du eller dem, sa kan DU vara saker pa att du kommer ha problem med din hund. Daremot mar de inte bra av brutal uppfostring, de ar oerhort kansliga, intelligenta och envisa hundar. Pitbulls ar ocksa hundar som kan vara “dog-agressive” MEN DE AR LANGT FRAN DEN ENDA HUNDRASEN SOM AR DET. Pitbulls ar oerhort bra familjehundar. Vi har nagra trappsteg i vardagrummet och var pitbull passar var tvaariga son, hon ser till att han inte kommer for nara trappstegen sa att han kan riskera att trilla, da staller hon sig nara honom sa att han kan halla i henne medan han gar ner för trappstegen. Pitbulls ar ofta ganska dominanta och later inte andra hundar fa bestamma over dem. For mig ar det fallet med min tik, det var ganska jobbigt forsta halvaret da hon bet den andra hunden vid flera tillfallen. Sedan vi tagit henne till en komportementalist sa har detta upphort, men naturligtvis har vi henne alltid kopplad nar vi ar utomhus, hon ar en stark hund och skulle hon slass med en mindre hund skulle hon kunna skada den, det ar sadant man maste ha i atanke om man skaffar sig en hund i större kaliber, men detta galler inte heller bara pitbull. For den som vill veta mer om den har rasen, eller overvager att skaffa en rader jag att fundera ordentligt, det ar inte ratt sorts hund som forsta hund enligt mig, det ar en hund som kraver mycket tid, motion och omtanke. Det finns en valdigt bra sida om pitbulls for den som vill veta mer: http://www.happypitbull.com

 3. kans skriver:

  Svar till PTDNTB:

  Frågan är hur långt du tänker? Seriöst, hur många som blivit bitna av respektive ras är inte relevant då dessa hundar skiljer sig otroligt mycket i styrka etc. Kamphundar som går till attack orsakar generellt MYCKET mer skada på MÄNNISKOR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *