GB Click here for english

Så fungerar sprayen

Sprayen har en räckvidd på ca 3 meter och fungerar som en förlängd arm för att stoppa eller avskräcka hundar som är på väg att attackera. Ju närmare hunden är desto starkare blir effekten. Både doften och ljudet skrämmer hunden och om den inte genast avlägsnar sig drabbas den av en irritation i slemhinnorna, såsom ögon och nos. Vanligaste reaktionen är nysningar.

Ett av de största och absolut vanligaste problem man stöter på som hundägare i vårt samhälle är att hundarna tvingas att mötas i onaturliga situationer. Detta leder ofta till aggressiva utfall och tyvärr även i vissa situationer till slagsmål. I många fall har jag bevittnat desperata hundägare som slår, sparkar och skriker för att avbryta ett hundslagsmål.

– Ninnie Ohlsson, Lydnadsinstruktör

Sprayen har också en isande effekt då den kommer in till huden. Detta för att det ska kännas som kallt vatten, vilket är det som ofta rekommenderas att användas vid hundslagsmål. Produkten har desinficerande egenskaper så att man kan spraya även om hundarna hunnit ta skada.

Utförda tester av sprayen

Följande har testats:
• 5 skarpa lägen, dvs då två hundar faktiskt har slagits.
• 10 scenarion då vi har velat bryta och separera 2 – 5 hundar där en ”obehaglig stämning” har skapats.
• Ett fall mot en springande hund.

100% av gångerna har det skapats en reaktion som har brutit upp situationerna. I vissa lägen har hundarna vänt sig tillbaka mot varandra.

Design

Dog Defense

Dog Defense

Flaskan rymmer 50ml (burkens totala volym 54ml) och passar i de flesta fickor och väskor. Munstycket är en helt ny idé och utformat för att det inte ska gå att rikta fel (fingret passar bara från ett håll) samt ge en optimal spridning av strålen på lagom avstånd. Munstycket skyddar även så att sprayen inte kan utlösas i fickan. Ingen krångligt lock att få av när det är bråttom. En nyhet är även ett bältesclips som gör det möjligt att enkelt fästa sprayen i t.ex. bältet.

Bruksanvisning

Spraya i riktning mot hundens nos på max 3m. avstånd. Tvättas bort med schampo och kallt vatten. Rengör vid behov hundens ögon och nos. Vid kvarvarande irritation kontakta veterinär. Får ej användas som dressyr-redskap.

Ej miljöfarlig. Lämna tom burk till återvinning.

Produkten innehåller:
Vatten, Etanol, Butan/Propan, Mentol. Kan ge upphov till allergisk reaktion.
Flaskans totala innehåll 40ml.

 

Comments are closed.